torsdag 27 oktober 2016

Nya upptäckter

Idag experimenterade en grupp barn på Klingan med vulkaner. När experimentet var klart övergick vi till att "måla" med våra pipetter och det som var kvar av vår lava. Det bildades intressanta droppmönster på pappret och färgerna flöt in i varandra. I en aktivitet förenade vi naturvetenskap och skapande!


tisdag 25 oktober 2016

Kvisten utforskar sagans värld

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar.... Lpfö -98

måndag 24 oktober 2016

Digitala lärmiljöer

Idag invigde vi våra digitala lärmiljöer som vi når med QR-koder och projicerar på väggen så att många kan se samtidigt. Vi har vulkanutbrott, djungel, rymdresa och kommer skapa ännu fler utifrån barnens önskemål och intressen.





torsdag 13 oktober 2016

Symboler i vardagen

Barn ser mönster och symboler i det mesta.


Barnens tankar

Våra barn har lärt sig många nya ord under tiden vi arbetar med vulkaner. Vi har lånat faktaböcker på biblioteket som det bläddras mycket i. Barnen berättar gärna om vulkaner, både för varandra och för oss.


Tillsammans målade vi på fönstren.





tisdag 11 oktober 2016

Mera vulkaner!

Vi målade tillsammans. Bitar av silkespapper blev härlig sprutande lava. När lavan stelnat blir den svart och hård.




måndag 3 oktober 2016

Vulkandag

Vi har pratat mycket om vulkaner på Sågen. Hur de ser ut, var de finns och vad lava är. Med trolldeg har vi byggt våra egna som målats. Så småningom ska vi se om de kan få utbrott.